Koffie- en theeproductie
Koffie en thee worden steeds populairder over de hele wereld. Om aan de stijgende vraag naar nieuwe gemakkelijke producten te voldoen, zoals kant-en-klare dranken, ijsthee-mengsels en sneloplosbare producten, ontstaan er bijna oneindig veel commerciële kansen. Cruciaal voor de productie van kant-en-klare koffie- en theeproducten is de hygiënische scheiding van vloeistoffen en vaststoffen, en dat is slechts één van de processen waarvoor Alfa Laval-apparatuur bijzonder geschikt is.
Alfa Laval producten en oplossingen maken het gemakkelijk om traditionele koffie- en theedranken om te zetten in gemakkelijke producten voor de massamarkt, zonder het smaakprofiel, de natuurlijke aroma's en andere delicate componenten te verliezen die de smaak, kwaliteit en uniekheid van het product garanderen.
De meest gebruikte Alfa Laval-systemen bij de productie van koffie- en theeproducten zijn:
- AlfaNova en Compabloc warmtewisselaars voor het produceren van oververhit water
- Foodec decanteercentrifuges voor het ontzetten van afvalgronden en het herwinnen van koffie-/thee-extract
- Clara schijfstapelcentrifuges voor het verduidelijken van koffie-/thee-extract
- Plaatwisselaars voor een breed scala aan verwarmings-/koelingsduties
- ViscoLine buiswisselaars voor verwarming/koeling
- Contherm geschraapte warmtewisselaars voor het bevriezen van hoogviscositeitsvloeistoffen
- Reverse osmose membraanfiltratiesystemen voor een voorlopige concentratie van koffie-/thee-extract
- AlfaVap cassetteverdampers voor het concentreren van koffie-/thee-extract
- Bag-in-box aseptische vulsystemen voor kant-en-klare dranken en extracten, die veel worden gebruikt in de distributie van voedingsmiddelen voor de foodservice.