Fruitvoorbereiding: hoe kan de dispersie van pectine worden verbeterd?

Het bereiden van geconcentreerde pectine-oplossingen uit pectinepoeder vormt een uitdaging voor producenten van jam, gelei, fruitsmeersels en industriële fruitbereidingen. Pectinepoeder is moeilijk te dispergeren en wordt zeer stroperig wanneer het aan vloeistoffen wordt toegevoegd. Het is belangrijk om de juiste poedermengapparatuur te selecteren om een hoge productiviteit en topkwaliteit te garanderen.

Whitepaper - Pecin dispersion

Jam Marmalade

Volgens Euromonitor bedroeg de wereldwijde productie van fruitbereidingen 2,1 miljoen ton in 2017. In de afgelopen decennia heeft deze sector een solide groei gekend. Niet alleen in het retailsegment door de verkoop van jam, gelei en fruitsmeersels, maar nog meer uitgesproken in de segmenten foodservice en industriële fruitbereiding. Vruchtenyoghurt is goed voor ongeveer 72% van het volume aan fruitbereidingen dat door de voedingsindustrie worden gebruikt. Het resterende volume wordt gebruikt in koekjes, gebak, ijs, desserts, sauzen en andere voedingsmiddelen. 

 

Het selecteren van de juiste poedermengapparatuur kan helpen om een hoge productiviteit en topkwaliteit te garanderen. Lees in dit technische artikel meer over het testen van de Alfa Laval Hybrid Powder Mixer, die efficiënt volledig gehydrateerde pectine-oplossingen kan bereiden met concentraties van 8% of hoger. Download nu.







Whitepaper downloaden

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.